Bamboe voordelen

Bamboe is een van de snelst groeiende grondstoffen op aarde. Niet voor niets dat vloeren gemaakt van bamboe daarom zo goed scoren qua duurzaamheid. Hernieuwbare grondstoffen zijn cruciaal voor het voortbestaan van onze aarde. Niet alleen is bamboe over de gehele levenscyclus CO2 neutraal ook inclusief transport en de energie die nodig is voor de productie is dit gegarandeerd.

 

Vloerverwarming

 

Omdat bijna alle huizen tegenwoordig op een duurzame manier verwarmt moeten gaan worden wordt in veel nieuwe huizen vloerverwarming aangelegd. Bamboe is dan een uitstekende keuze. Het zit niet alleen ruim onder de norm die gesteld wordt vanuit de installateur het is ook nog eens warm aan de voeten en geeft een natuurlijk uitstraling.

 

Kwaliteit

 

De meeste vloeren die wij leven zijn van Moso en UNIQUE. Moso ziet toe op de kwaliteit en productie gedurende de gehele productie en zorgt voor het gebruik van lijmen en lakken die toegestaan zijn in de europese unie. Zo bevatten zij geen schadelijke stoffen en voldoen daarmee aan e uitstoot norm zoals die bij ons geldt.

De vloeren van UNIQUE worden in Nederland gemaakt door een middelgrote speler waar kwaliteit en vakmanschap nog direct tot uiting kunnen worden gebracht in het productieproces. Hierdoor zijn deze vloeren van constant hoge kwaliteit en is bijzonder maatwerk nog steeds mogelijk.

Met een UNIQUE vloer haal je dus echt iets unieks in huis.

 

Leggen

 

Het leggen van een bamboevloer is relatief eenvoudig. Goed gereedschap is wel noodzakelijk want bamboe is hard en slijtvast dus verdient scherp gereedschap.

Clicksysteem

Bamboevloeren met een clicksysteem haken net zoals clicklaminaat in elkaar en kunnen hierdoor niet meer uit elkaar schuiven.

Mes en groef

Een vloer met mes en groef is en vloer die met dadenlijm aan elkaar verbonden wordt. De nadenlijm wordt in de groef ingebracht en door puntsgewijs om de 25 to 30 centimeter een dotje lijm aan te brengen ontstaat een vaste en goede verbinding tussen de planken. Een vloer met mes en groef verbinding laat zich makkelijker rond kozijnen zagen omdat deze iet hoeft te worden ingekanteld zoals een clicksysteem.

Verlijmd

Voor het plaatsen van een verlijmde vloer is het nog belangrijker dat de ondergrond vlak is en schoon. Zitten er te grote onregelmatigheden in d ondervloer dan zal de plank op sommige plekken niet de lijm raken en dus los komen te liggen. Is de ondergrond dt veel vervuil dan zal de lijm wel aan het vuil hechten maar kan toch loskomen doordat het vuil loslaat.

Met een lijmkam die minstens 1000 g lijm per vierkante meter aanbrengt wordt een lijmbed aangebracht. Hier wordt de plank ingedrukt en de ril van d slijmkam zorgt ervoor dat de laatste oneffenheden tot 1 mm uitgevuld worden.

Na droging van de lijm vormt de vloer nu een geheel met de constructie en ligt dus uiterst vast en solide en maakt dat loopgeluiden tot een minimum beperkt worden.

 

Ondergrond

Zorg ervoor dat de ondergrond mooi vlak en schoon is voordat je gaat plaatsen. Hoe mooier en vlakker deze is hoe beter het eindresultaat.

 

Succes