Zelf Leggen

Zorg bij het leggen van uw bamboe vloer altijd voor een droge en stofvrije ruimte. Controleer daarnaast bij nieuwbouw de vochtigheid van de dekvloer. Om een vloer goed te kunnen leggen moet de ondervloer voldoende vlak zijn. Controleer dit en indien nodig zorg dat de ondervloer uitgevlakt wordt. Bij cementdek en anhydrietvloeren kan middels egaline de vloer uitgevlakt worden en bij houten vloeren moet soms een laag inderlayment aangebracht worden om dit te bereiken.

 

Bamboe vloer met click-systeem

De meeste bamboe vloeren zijn eenvoudig zelf te leggen. Dit geldt met name voor de vloeren met een click-systeem. Dit click-systeem zorgt ervoor dat de planken goed blijven zitten en er geen lijm nodig is. Wanneer de planken in elkaar klikken zitten de planken stevig aan elkaar en kan de volgende plank gelegd worden.

 

Bamboe vloer met mes-en-groef

Vloeren met een mes-en-groef verbinding worden in de verbinding aan elkaar gelijmd. Door een streep nadenlijm in de groef aan te brengen en om de 25 tot 30 cm een dotje lijm te creëren, wordt een voldoende en sterke verbinding gemaakt. De eerste plank wordt met de groef naar de muur gelegd, zodat je steeds met de nieuwe planken nieuwe lijm aanbrengt. Let er op dat de eerste baan goed recht ligt en er geen hollen of bolling in zit. Heb je dee eerste baan goed uitgelegd dan is de rest van de vloer ook gemakkelijk in elkaar te passen.

 

Bamboe verlijmd leggen op vloerverwarming

Meet de dekvloer om te zien of deze droog genoeg is (bij nieuwbouw). Vervolgens kan met een roller de primer aangebracht worden, dit zorgt voor een goede hechting aan de dekvloer. Wacht tot de primer droog is. Vervolgens kan met de lijmkam de lijm op de dekvloer worden gesmeerd. Doe dit ter breedte van niet meer dan een paar planken. Leg de planken vervolgens met de mes-en-groef verbinding in elkaar en druk de plank goed aan in de lijm. Na enkele uren is de lijm droog en zitten de planken vast verlijmd aan de dekvloer.