Zelf Leggen

Zorg bij het leggen van uw bamboe vloer altijd voor een droge en stofvrije ruimte. Controleer daarnaast bij nieuwbouw de vochtigheid van de dekvloer.

 

Bamboe vloer met click-systeem

De meeste bamboe vloeren zijn eenvoudig zelf te leggen. Dit geldt met name voor de vloeren met een click-systeem. Dit click-systeem zorgt ervoor dat de planken goed blijven zitten en er geen lijm nodig is. Wanneer de planken in elkaar klikken zitten de planken stevig aan elkaar en kan de volgende plank gelegd worden.

 

Bamboe vloer met mes-en-groef

Vloeren met een mes-en-groef verbinding worden in de verbinding aan elkaar gelijmd. Pas bij na het verlijmen op dat de planken niet verschuiven. Na een paar uur is de lijm droog en zitten de planken vast aan elkaar.

 

Bamboe verlijmd leggen op vloerverwarming

Meet de dekvloer om te zien of deze droog genoeg is (bij nieuwbouw). Vervolgens kan met een roller de primer aangebracht worden, dit zorgt voor een goede hechting aan de dekvloer. Wacht tot de primer droog is. Vervolgens kan met de lijmkam de lijm op de dekvloer worden gesmeerd. Doe dit ter breedte van niet meer dan een paar planken. Leg de planken vervolgens met de mes-en-groef verbinding in elkaar en druk de plank goed aan in de lijm. Na enkele uren is de lijm droog en zitten de planken vast verlijmd aan de dekvloer.

 

Leg service

Wij bieden ook leg service aan. Lees hier meer over onze leg service.